CV

Ingeborg Breder

Medlem: Asker Bildene Kunstnere – Nordisk Akvarellselskap

Magistergrad i pedagogikk ved UiO, mange års praksis som spesialist i klinisk psykologi. Har i mange år undervist i billedterapi ved HiOA, avdeling for Estetiske fag.

Kombinasjonen av å arbeide over lang tid med å utvikle eget billeduttrykk og samtidig møte andres uttrykk gjennom bilder – i terapeutisk arbeid og i undervisning – har gitt erfaring i å se billeduttrykkets muligheter til å åpne for samtale. Å være i dialog med kunstverk åpner for den indre samtalen med oss selv og for samtalen med hverandre.

Kunstfaglig utdanning

Utdanning som billedterapeut. Ettårig kunstutdanning etter flere år med deltidsstudier i grafikk ved kunstskole.

Veiledning av billedkunstnere gjennom mange år.  Blant disse er Doro Ording, Siri Blakstad, Morten Langhoff og Bjørn Ransve.

 Om min arbeidsmåte:

Jeg har arbeidet mye i maleriet med eggtempera og etter hvert også i akryl, delvis kombinert med collage.

På papir har jeg arbeider i grafikk, tegning, akvarell og i blandede teknikker. Det tredimensjonale får uttrykk i assemblage.

Noen arbeider vokser fram uten et bevisst utgangspunkt, da melder ofte et tema seg underveis. Andre arbeider blir til i direkte møte med den ytre verden. Det kan være et materiale som utfordrer, eller et motiv, som i en vissen blomst eller i et foto. Flere arbeider gjenspeiler møter mellom den mer ubevisste verden og den mer bevisste og kontrollerte.

Også der hvor et tema kommer tydelig fram er farge og komposisjon overordnet, og det er viktig for meg at billeduttrykket skal gi grobunn for betrakterens egne oppdagelsesreiser.